Rõõmsalt kooli – 5 nippi ja meeldetuletust, et kõik parimal viisil sujuks!

1. September läheb kohanemisele – ole hell enda ja lapsega (lastega). Esimesed 3-4 nädalat on energiakulukad, sest kohanemine võtab palju energiat. Tavapärasest rohkem und ja toitvat tervislikku sööki kulub nüüd küllaga ära.

2. Häälesta laps sellele, et ta saab hakkama – ta on tark, usin ja toimekas. Räägi talle positiivses võtmes järgmisest päevast ja tulevast nädalast. Siis on tal kindlam ja julgem. Õhtul või nädala lõpus tunnusta teda edasiviiva suhtumise ja keskendunud tegutsemise eest.

3. Distsipliini võluvägi – ära karda rutiini ja distsipliini. Kindel rütm annab mõlemale rahu ja teadmise sellest, mida kellegilt oodatakse ning kuidas asjad käivad ja kulgevad.

4. Õpeta lapsele pühendumist – see on kuldaväärt oskus. Need, kes selle lapsepõlves ära õpivad on elus edukamad. Treeni ka ise seda, kui Sul see nõrk on. Räägi lapsele sellest, millele ja miks Sina pühendud ja kuidas seda teed.

5. Väljenda armastust – laused “Sa oled mulle kallis!” ja “Sa oled mulle oluline!” on need, mis annavad meile jõudu tulla toime keeruliste hetkedega. Kinnita oma tegudega oma sõnu pühendades lapsele aega või tehes temaga koos midagi, mis on talle oluline.

Nende 5 nippi rakendamisel ja edasi arendamisel olete Sina ja Su laps (lapsed) rõõmsad, asjalikud ja õnnelikud kevadeni!

Kui vajad nippe juurde, siis kirjuta mulle Messengeri või tule kohtumisele. Olen Sinu jaoks olemas, kui abi, nõu ja tuge vajad.

Foto Unsplash / Element5 Digital