Õnn algab lähedusest ja oskusest olla lähedal

Igapäeva siginat ja saginat on nii palju, et on oht unustada, mis tõeliselt oluline on. Sina ja Sinu suhted on kõige olulisemad. Inimesed Sinu elus ja ümber on need, keda hoida, kellesse aega ja energiat panustada.

Head suhted saavad alguse oskusest olla lähedane. Visata maha oma mask ja olla päris, ehe, tundlik, hooliv, tähelepanelik ja avatud.

Õnn on see kui Su lähedal on inimesed, kellega Sa saad jagada oma kordaminekuid, läbikukkumisi, mõtteid, tundeid ja soove. Selleks, et nad Su ümber oleksid on oluline osata neid hoida ja nendest hoolida. Päriselt. Tegudes. Sõnades.

Lähedusega seotud oskused on kõige olulisemad kuid ka kõige vähem väärtustatud. Arvatakse siiani, või tahetakse arvata, et suhted on head iseenesest ja laabuvad ise. See arvamus, eeldus, uskumus on nii mõnedki tuhanded abielud karile saatnud ning teismelised enesetapule juhatanud.

Tunne ja teadmine, et Sa oled oluline, armastatud, hinnatud, kallis ja väga armastatud kannab Su läbi elu ja täidab Su südant heade tunnetega. See sama teadmine ja tunne annab energiat täita unistusi ja eesmärke ja toime tulla raskustega.

Südamerahu ja rahulolu tulenevad sellest, et suhted on korras. Sinu lähedaste selge teadmine ja tunne, et Sina armastad, hindad, hoiad, toetad, kuulad neid ja oled nende jaoks olemas täidab Su lähedaste südamed heade tunnetega.

Sügis ja talv on rahulikud aastaajad, mis annavad aega suhete üle mõtiskleda. Luba endal mõista ja sügavuti tunnetada oma suhteid ning vajadusel uusi teadmisi omandada. Sinu õnnetunne, edu ja tervis on otseselt seotud sellega, millised on Sinu oskused hoida, hoolida ja armastada inimesi, kes on Su ümber ja elus igapäevaselt.

Foto Ludovic François /  Unsplash