top of page

Aina enam tuleb teraapiakohtumistele inimesi, kes tajuvad energiaid ning selle abil saavad rännakutest suurt kasu






15 aastat tagasi kui eneseareng sai Eestis uue hingamise ning kõikvõimalike väga heal tasemel enesearengukoolitusi tuli juurde oli energiate tajumine midagi uut paljude jaoks. Täna on tavaline, et inimene astub teraapiakabineti uksest sisse ja ta tajub erakordselt hästi nii ennast, oma elu ja saab kergesti kontakti vajalike muutustega.


Kui ma 2010 aastal Holistilise Teraapia Instituudi (nüüd Holistika Instituut) lõpetasin, siis oli tavaks sisemaailma rännakule teha pikk ja rahulik lõõgastav sissejuhatus. Mida aeg edasi, seda vähem on seda vaja. On muutunud üha tavapärasemaks, et poole sissejuhatava vestluse pealt palun inimesel diivanil mõnusalt lõdvestuda ja juba ta rändabki. Teisisõnu, juba ta tajub energiaid ja näeb pilte ehk ammutab talle vajalikku infot.


On selle edasimineku muutus ühises energiaväljas, muutus inimeses või minus - kes seda täpselt teab. Üks on selge, väga hea tajuga inimeste arv suureneb. Ja sellest tulenevalt on muutunud palju mitmekülgsemaks ja võimsamaks inimeste eneseareng ning neil on lihtsam teha otsuseid, valikuid ja tegutseda.


Minule terapeudina on suur rõõm kui kohtumisele tulnud inimene on enesearenguga jõudnud etappi, kus ta on hakanud ammutama teadmisi läbi enda. Sellised teadmised on tema jaoks kõige õigemad ja edasiviivamad. Ja inimese enda tunne, et "jah, just see info on õige" tekitab talle tugeva sisemise rahu ja rõõmu. Nendel inimestel on tunne nagu puzzle läheks korraga kergelt kokku.


Sisemaailma visuaalse kogemuse abil rändamine on alguses müstiline kogemus, mis paneb ahhetama. Kuidas need pildid kujutlusse tekivad, kuidas on võimalik kogeda tugevaid toetavaid energiaid ning nii kergesti ja lahendada mitu teemat ühe kohtumise ajal. Ma ei tea, kuidas see kõik toimub, aga ma saan täna nii enda kui sadade inimeste kogemuse abil öelda, et see on palju toimivam ja edasiviivam teraapia kui tavaline nõustamine. Info, mis tuleb inimese enda seest on palju olulisem ja täpsem kui kõige targem teooria.


Vestlusteraapia või nõustamine jääb samuti alati, sest vahel on tohutult abiks inimsuhetega seotud teooriaid mõista. Samuti on vestlusteraapia omajagu eelduseks rännakutele. Vähemalt alguses ja alustajatele. Vestlusteraapia ajal tehtud harjutused võimaldavad omandada oskusi, mis on vajalikud sügavateks ja edasiviivateks sisemaailma rännakuteks.

Aga need, kes on rändamise heal tasemel käppa saanud tahavad aina rohkem rännata ja vähem vestelda. Rännakus kogeb ühe minuti jooksul niivõrd palju rohkem kui vestluse ühe minuti jooksul. Üks pilt räägib ju rohkem kui tuhat sõna.


Mina omaltpoolt julgustan kõiki rändama ja avastama oma sisemaailma ja energiaid. Kuigi sõna energia on paljudele segadust tekitanud, siis keegi pole siiani ka paremat sõna selle asemel leiutanud. Loodan, et keegi selle sõna tõttu ei jäta enesearengu põnevat poolt avastamata.


Julget avastamist ja vahvaid sisemaailma rännakuid soovides!


18 views0 comments
bottom of page