top of page

Kas sa kardad teraapiat? Terapeuti? Küsimusi? Või enda vastuseid?

Updated: Feb 1



See postitus on eelkõige neile, kellele on teraapiasse minekut soovitatud, aga kes on soovitust ja isegi teraapias käinud inimest naeruvääristanud.

Tõenäoliselt kardad või pelgad sa ausust, sügavat ja sisukat dialoogi ning ei ole valmis keerukatele teemadele otsa vaatama.

Siin sulle turvaline võimalus vastata olulistele küsimustele. Sa oled üski - vasta ausalt:


  • Millist terapeudi küsimust sa kõige rohkem tegelikult kardad?

  • Millise loo rääkimist sa kõige rohkem pelgad?

  • Millist tagasiside sa kindlasti kuulda ei sooviks? Miks sa arvad, et sa seda kuuled?

  • Millist reaalset infot sa ei ole valmis enda kohta vastu võtma?

  • Kumma vanemaga on su läbielatu siiamaani meenutades valus?

  • Kas sa oled kandnud välja oma vastutuse oma lähedaste ees?


Terapeut ei küsi neid küsimusi teraapiakohtumisel, sest teraapiakohtumise eesmärk ei ole vastanduda vaid mõista ja toetada ning järkjärgult anda võimalus eneseavastamiseks. Inimene, kes on valmis enesearenguks ei pelga vastuseid ka kõige ebamugavamatele küsimustele, sest ta teab, et need vastused aitavad teda edasi. Kõige motiveeritumad inimesed ootavadki kõige otsekohesemaid ja sirgjoonelisemaid küsimusi, mis aitaksid neil kiiresti probleemist aru saada.


Inimesed on endaga enamasti palju karmimad kui enamik terapeute teraapiakohtumisel. Seega isegi kui oled naeruvääristanud neid, kes teraapias käinud ja oled lubanud endale, et sa kunagi sinna ei lähe ... siis ehk võidaksid sellest julgest sammust palju.


Illustreerival pildil on mees, sest just mehed pelgavad teraapiat. Nad võiksid ennem surra kui olla silmitsi sellega, et oma raskuse teraapiakabinetti jätavad ning lasevad end toetada. "Mind ei ole keegi toetanud", "Ma olen ise saanud", "Ma pean ise saama" ... ei sa ei pea. Koos luuakse elus alati parimaid tulemusi. Tihtipeale on just mehed need, kes suudavad teha suuri tegusid kui lubavad end toetada. Avavad oma sisemaailma ning küsivad nõu selleks, et enda hingelähedased teemad korda saada.






12 views0 comments
bottom of page